ua en ru

Ізраїльський міністр заявив про відмову Польщі прийняти його після критики закону про Голокост

Ізраїльський міністр заявив про відмову Польщі прийняти його після критики закону про Голокост Фото: Нафталі Беннета (facebook.com/NaftaliBennett)

Польща відмовилася приймати міністра освіти Ізраїлю Нафталі Беннета

Польща відмовилася приймати міністра освіти Ізраїлю Нафталі Беннета після критики прийнятого закону про Голокост. Про це Беннет повідомив у своєму Facebook.

"Уряд Польщі скасував мій запланований візит, тому що я згадав про відповідальність поляків за вбивство близько 200 тис. євреїв під час Голокосту. Для мене це велика честь. Це честь для всього народу Ізраїлю", - заявив Беннет.

ממשלת פולין ביטלה את ביקורי המתוכנן בגלל שהזכרתי את אחריות הפולנים לרצח כ200,000 יהודים בשואה. לכבוד הוא לי. לכבוד הו...

Опубліковано ‎נפתלי בנט - Naftali Bennett5 лютого 2018 р.

Зазначимо, що Беннет є один з найвпливовіших політиків в Ізраїлі. Він очолює партію "Єврейський дім", яка входить до релігійної коаліції в Кнесеті.

Нагадаємо, раніше міністр розвідки Ізраїлю закликав прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху відкликати посла з Польщі після прийняття Варшавою закону про Голокост.

Зазначимо, верхня палата польського парламенту схвалила закон про Голокост 26 січня 2018 року. Згідно з документом, публічні заяви про причетність Польщі та поляків до Голокосту будуть каратися на термін до трьох років позбавлення волі. Крім того, таке ж покарання передбачене за пропаганду "бандерівської ідеології".