ua en ru

Ізраїльські авіакомпанії захистять свої літаки лазерними гарматами

Міністерство оборони Ізраїлю недавно анонсував, що система SkyShield успішно пройшла тести, і найближчим часом її запровадять ракети типу земля-повітря.

Міністерство оборони Ізраїлю недавно анонсував, що система SkyShield успішно пройшла тести, і найближчим часом її запровадять ракети типу земля-повітря. Вона буде використовувати лазери для наведення та знищення цілі.

C-MUSIC, комерційна версія SkyShield, крім лазерів також використовують термальну камеру для виявлення об'єктів. Після того як інфрачервоні сенсори фіксують ворожі ракети, система стріляє лазером і вражає навігаційну систему цілі, збиваючи її з курсу і відводячи загрозу від своєї повітряної техніки.

Ейтан Ешель, генерал збройних сил Ізраїлю, стверджує, що SkyShield була протестована самими сучасними і комплексними випробуваннями за всю історію країни.

Необхідність в технологічному вдосконаленні з'явилася після випадку, що стався в 2002 році. Тоді терористи спробували збити в Кенії ізраїльський чартерний літак. На щастя, ракети пройшли мимо цілі, але прем'єр-міністр країни доручив створити сверхэффективную протиповітряну систему.

Незважаючи на інтенсивні терміни розробки, проект кілька разів відкладався і переходив від однієї фірми-виконавця в іншу. Але, після того як він потрапив до Elbit Systems, вдалося завершити його всього за три роки.
В першу чергу нову систему впровадять в Ізраїлі, але деякі країни вже виявили бажання придбати її собі.