ua en ru

Ізраїльська армія випустила ракети по складу зброї поблизу аеропорту Дамаска

Ізраїльська армія випустила ракети по складу зброї поблизу аеропорту Дамаска Фото: авіація Ізраїлю (newsru/Ц. Бен-Амі)

Метою атаки став склад, де зберігалося нещодавно доставлене в Сирії озброєння

Військово-повітряні сили Ізраїлю (ВПС ЦАХАЛ) атакували об'єкт в Сирії неподалік від аеропорту Дамаска. Атака сталася ввечері у суботу, 15 вересня, передає Newsru з посиланням на сирійське інформаційне агентство SANA.

Відомо, що сирійські сили ППО відбили атаку ЦАХАЛу- були збиті кілька ракет, випущених літаками ізраїльських ВПС.

За даними ЗМІ, за кілька годин до заяви представників сирійської армії, повідомлялося про звуки вибухів в районі аеропорту Дамаска. Тоді стверджувалося, що мова йде про контрольований вибух тунелю, який залишався під контролем противників режиму Асада.

За даними Сирійської обсерваторії з прав людини (SOHR), метою авіаудару став склад, де зберігалося нещодавно доставлене в Сирії озброєння.

Заподіяно шкоду. Інформація про потерпілих не надходила.

У той же час, в прес-службі ЦАХАЛу передали, що не коментують публікації в закордонних ЗМІ. У соціальних мережах поширено відео, на якому нібито зображено, як сирійська система ПРО збиває ізраїльську ракету.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в ніч на неділю, 2 вересня, на військовому аеродромі в сирійському місті Меззе, що неподалік від Дамаска, сталося кілька потужних вибухів. Джерело агентства AFP сирійської армії запевнив, що аеродром "не був об'єктом агресії Ізраїлю", а пожежі і вибухи викликані коротким замиканням.

Незабаром стало відомо, що від вибухів на території військового аеродрому в сирійському місті Мезе загинули двоє військових.