ua en ru

В Ізраїлі затвердили заборону на в'їзд громадян до 10 країн

В Ізраїлі затвердили заборону на в'їзд громадян до 10 країн Фото: Ізраїль вніс 10 країн до "червоного" списку (Pixabay)

У понеділок, 20 грудня, Кабінет міністрів Ізраїлю затвердив заборону на відвідування 10 держав. Таке рішення ухвалено через поширення коронавірусу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Jerusalem Post.

Так, уряд схвалює введення заборони на поїздки в США, Італію, Бельгію, Німеччину, Угорщину, Марокко, Португалію, Канаду, Швейцарію та Туреччину. Наразі ці країни перебувають у "червоній" зоні для Ізраїлю, як і рекомендувало Міністерство охорони здоров'я країни днем ​​раніше.

Очікується, що заборона на поїздки у вказані держави набуде чинності опівночі з вівторка на середу, з 21 на 22 грудня. Рекомендація також вимагає схвалення Конституційної комісією Кнесету (парламенту).

Зазначають, що ізраїльтянам не дозволяється подорожувати до "червоних" країн, якщо вони не отримають спеціального дозволу від уряду. Крім того, після повернення до Ізраїлю мандрівники мають пройти карантин, який триватиме мінімум 7 днів (до отримання негативного результату ПЛР-тесту). Таке правило залежить від статусу вакцинації.

До групи "червоних" країн уже входять Велика Британія, Данія, ПАР, Об'єднані Арабські Емірати, Ірландія, Норвегія, Іспанія, Фінляндія, Франція, Швеція та декілька десятків інших африканських країн.