ua en ru

В Ізраїлі удари по Сирії назвали виправданими, Іран вважає їх "злочином"

В Ізраїлі удари по Сирії назвали виправданими, Іран вважає їх "злочином" Фото: британський винищувач готується до атаки по Сирії (defenceimagery.mod.uk)

У Тель-Авіві "назвали удари чітким посланням цивілізованого світу" главі Сирії Асаду

Останні авіаудари західних союзників по військових об'єктах сирійського уряду викликали розуміння з боку Ізраїлю. Вони є виправданими, адже президент США Дональд Трамп ще минулого року чітко заявив, що "застосування хімічної зброї є червоною лінією", нагадав представник ізраїльського уряду 14 квітня, передає DW.

Своєю чергою опозиційний ізраїльський політики Яїр Лапід назвав дії союзників "чітким посланням цивілізованого світу" сирійському правителю Башару Асаду. Ці удари продемонстрували, що країни цивілізованого світу не будуть бездіяльно спостерігати в той час, як Асад "вбиває дітей", наголосив Лапід.

Водночас різкою критикою відреагував на повідомлення про удари по Сирії духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї. Сам факт ударів по об'єктах сирійського уряду Хаменеї назвав "злочином", а уряди США, Франції та Великобританії "злочинцями".

Неприхованим порушенням суверенітету Сирії назвали дії західних союзників і в радикальному ліванському угрупованні "Хезболла". Згідно з повідомленням угруповання, удари західник союзників по Сирії - агресія, що підтримує "терор" і "банди злочинців". У Сирії бойовики "Хезболла" ведуть збройну боротьбу на боці режиму Башара Асада.

Нагадаємо, США завдали ракетного удару по Сирії в суботу, 14 квітня. В операції також брали участь Велика Британія і Франція.

Згодом НАТО, а також низка європейських країн висловили підтримку діям США та їхніх союзників у Сирії.