ua en ru

В Ізраїлі можуть запровадити смертну кару для терористів

В Ізраїлі можуть запровадити смертну кару для терористів Фото: Ізраїль (minagro.gov.ua)

Відповідний законопроект погодили лідери коаліції

Ізраїль розглядає можливість ввести смертну кару для терористів. Про це йдеться у відповідному законопроекті, який погодили в неділю, 17 грудня, лідери шести партій, що входять у правлячу коаліцію, передає DW.

"Закон повинен бути дуже простим і дуже чітким: терорист, який вбиває невинних людей, повинен бути засуджений до смерті", - йдеться в заяві партії "Наш дім Ізраїль" міністра оборони країни Авігдора Лібермана за підсумками наради.

Наголошується, що для набуття чинності законодавча ініціатива повинна бути схвалена в чотирьох читаннях в ізраїльському парламенті. Коли законопроект винесуть на обговорення депутатів, не повідомляється.

За інформацією видання, на даний момент в Ізраїлі діє смертна кара за двома статтями - злочини проти людяності і держзрада. Востаннє вища міра покарання в цій країні застосовувалася в 1962 році, коли був страчений нацистський злочинець Адольф Ейхман.

Нагадаємо, в Російській Федерації скасувати мораторій на смертну кару можуть тільки за підсумками відповідного референдуму.