ua en ru

Ізраїль дозволив ввезення курячих яєць з України, - МінАП

Ізраїль дозволив ввезення курячих яєць з України, - МінАП Фото: глава Мінагрополітики Олексій Павленко

Україна готова розширювати асортимент продукції для Ізраїлю

Два українські підприємства отримали дозвіл на експорт столових курячих яєць в Ізраїль. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України (МінАП) Олексій Павленко, передає прес-служба відомства.

"Відкриття ізраїльського кордону для аграрної продукції свідчить про дієвість існуючої державної системи контролю та нагляду. Крім того, це черговий доказ того, що українські виробники продовжують підвищувати якість продукції і здатні конкурувати на світових ринках. Ми зацікавлені в активізації торговельних відносин з Ізраїлем і зі свого боку готові розширювати асортимент продукції", - заявив Павленко.

Як повідомляється, представники ветеринарної служби Ізраїлю з інспекційним візитом перебували в Україні протягом тижня. Загалом вони проінспектували 7 підприємств-виробників столових яєць в Київській, Хмельницькій, Чернігівській, Сумській та Запорізькій областях. Представники інспекції прийшли до висновку, що продукція українських аграріїв відповідає всім вимогам і може експортуватися в Ізраїль.

Як повідомлялося напередодні, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) починає переговори про підписання договору про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Ізраїлем.