ua en ru

Ізраїль закликав ПАРЄ негайно скасувати резолюцію проти обрізання

Міністерство закордонних справ Ізраїлю закликало Парламентську Асамблею Ради Європи негайно скасувати резолюцію, згідно з якою ритуал обрізання є порушенням прав людини, повідомив сайт NEWSru.co.il.

Міністерство закордонних справ Ізраїлю закликало Парламентську Асамблею Ради Європи негайно скасувати резолюцію, згідно з якою ритуал обрізання є порушенням прав людини, повідомив сайт NEWSru.co.il.

У заяві МЗС говоритися, що обрізання хлопчиків є древньою релігійною традицією в іудаїзмі та ісламі, і практикується багатьма християнами.

"Будь-яке порівняння цієї традиції з варварським звичаєм, який називають "жіночим обрізанням", є , в кращому випадку, проявом виключного невігластва , а в гіршому - проявом релігійної ненависті", - підкреслює прес -служба МЗС.

У заяві також наголошується, що твердження про шкідливість обрізання для здоров'я дітей суперечать сучасним медичним дослідженням. Тільки в серпні 2012 року Асоціація педіатрів США опублікувала офіційний звіт про переваги обрізання немовлят чоловічої статі.

"Дана резолюція кидає тінь на ПАРЄ і веде до розпалювання ненависті в Європі", - йдеться у зверненні до членів організації із закликом скасувати резолюцію.

Як повідомляє газета "Маарів", голова фінансової комісії Кнесету Нісан Сломянскі направив заступник голови МЗС Зееві Елькін листа з пропозицією в разі введення заборони на обрізання в європейських країнах проводити обряд на території ізраїльських дипломатичних місій.

Нагадаємо, що у вівторок, 2 жовтня, Парламентська Асамблея Ради Європи, міжнародна організації , вирішення якої, як правило, впливають на країни Євросоюзу , прийняла резолюцію , згідно з якою ритуал обрізання є порушенням прав людини.

За ухвалення цієї резолюції проголосували 78 депутатів, проти - 13. 15 представників ПАРЄ від голосування утрималися. Депутат від Німеччини Марлен Руппрехт підкреслила, що обрізання є порушенням права дітей на фізичну недоторканність.