ua en ru

Ізраїль вимагає закрити один з українських телеканалів за антисемітизм

Ізраїль вимагає закрити один з українських телеканалів за антисемітизм Фото: посол Ізраїлю Еліав Бєлоцерковські

Ізраїль вимагає закрити телеканал "Планета"

Посольство Ізраїлю в Україні передало Міністерству закордонних справ ноту з вимогою ліквідувати телеканал "Планета" за антисемітизм і пропаганду ксенофобії. Про це йдеться в повідомленні Нацради з питань телерадіомовлення.

Повідомляється, що посольство Ізраїлю в Україні передало МЗС ноту щодо змісту передач телерадіокомпанії "Планета", яка, на думку ізраїльської сторони, пропагує ксенофобію і антисемітизм. Зокрема, Ізраїль вимагає звернутися в компетентні органи з даного питання.

У Нацраді зазначили, що за результатами перевірки каналу зафіксовано ряд порушень, зокрема, пропаганда винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, і оголосили попередження

"Факти поширення каналом мови ворожнечі особливо в період вшанування 75-ї річниці трагедії Бабиного Яру є особливо обурливими і цинічними", - зазначили в Нацраді

Також повідомляється, що в липні мовнику було винесено ще одне попередження, а ще раніше, в червні, регулятор звернувся в суд, щоб анулювати ліцензію.

"Судовий розгляд за позовом Національної ради триває досі, а мовник тим часом надалі грубо порушує умови ліцензії та вимоги чинного законодавства", - йдеться в повідомленні.

У вересні регулятор звернувся до СБУ та МВС з проханням вжити заходів впливу до телекомпанії, на даний момент МВС вивчає матеріали телекомпанії. Також повідомляється, що телеканал має юридичну адресу в Києві, проте мовлення йде з території Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Ізраїлю Реувен Рівлін вважає ОУН причетною до вбивств євреїв під час Другої світової війни.