ua en ru

Ізраїль піддав різкій критиці висловлювання Хілларі Клінтон про стан демократії в країні

Члени ізраїльського Кабінету міністрів піддали різкій критиці висловлювання держсекретаря США Хілларі Клінтон, в яких вона висловила занепокоєння з приводу стану ізраїльської демократії, передає Associated Press.
За даними джерела агентства, на закритому семінарі по Близькому Сходу Saban Forum Клінтон розкритикувала гендерну сегрегацію в Ізраїлі, негативно висловилася про нове законодавство, що обмежує фінансування неурядових організацій, а також висловила стурбованість недавніми коментарями ізраїльських ультраконсервативних політиків.
Ізраїльський міністр фінансів Юваль Штайніц назвала критику, висловлену Клінтон, перебільшеною. Виступаючи на засіданні Кабінету міністрів, Штайніц заявила, що "ізраїльська демократія жива і залишається ліберальною". Міністр внутрішніх справ, член партії "Шас" Елі Ішай назвав Ізраїль "єдиною демократією на Близькому Сході". Міністр навколишнього середовища Гілад Ердан зазначив, що держсекретар США повинна сконцентруватися на внутрішньополітичних проблемах своєї країни, проте розділив стурбованість Клінтон ситуацією з дотриманням прав жінок в Ізраїлі.