ua en ru

Ізраїль планує обговорити з США відновлення мирних переговорів з Палестиною

Ізраїль планує обговорити з США відновлення мирних переговорів з Палестиною Фото: Біньямін Нетаньяху і Дональд Трамп

Переговори щодо цього очікуються в ході візиту глави США Дональда Трампа до Ізраїлю 22 травня

Ізраїль має намір обговорити зі Сполученими Штатами Америки можливості відновлення мирних переговорів із Палестиною. Відповідну заяву зробив 21 травня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху на засіданні ізраїльського кабінету міністрів у Єрусалимі, передає DW.

Зазначено, що переговори щодо цього очікуються в ході візиту президента США Дональда Трампа до Ізраїлю 22 травня. За словами Нетаньяху, серед інших тем майбутніх перемовин - шляхи зміцнення партнерства між США та Ізраїлем і, насамперед, співпраця в галузі безпеки.

Раніше під час своєї передвиборної кампанії Трамп неодноразово наголошував, що на посаді президента організує перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалима.

За словами держсекретаря США Рекса Тіллерсона, Трамп вважає своїм головним завданням домогтися мирного вирішення конфлікту між палестинцями й ізраїльтянами.

Як очікується, американський президент прибуде до Ізраїлю та Палестинської автономії 22 травня. Програма візиту передбачає зустрічі з Нетаньяху та палестинським лідером Махмудом Аббасом. Ізраїль і палестинці перервали мирний діалог, який тривав за посередництва США, в 2014 році.

Нагадаємо, раніше президент Палестини Махмуд Аббас заявив, що готовий зустрітися з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху під протекцією президента США Дональда Трампа.