ua en ru

Ізраїль переполошив весь світ, запустивши дві ракети в Середземному морі

Міністерство оборони Ізраїлю повідомило, що дві балістичні ракети, запуск яких в Середземному морі був зафіксований Росією, належали ізраїльським збройним силам. Про це повідомляє 10 канал ізраїльського телебачення.

Міністерство оборони Ізраїлю повідомило, що дві балістичні ракети, запуск яких в Середземному морі був зафіксований Росією, належали ізраїльським збройним силам. Про це повідомляє 10 канал ізраїльського телебачення.

Запущені ракети системи Anchor представляли собою мішень для випробувань ізраїльської системи ПРО. Раніше керівництво збройних сил країни заявляло, що про запуск ракет в Середземномор'ї йому нічого не відомо.

Запуск ракет був зафіксований в 09:16 за київським часом російської системи попередження про ракетний напад в Армавірі. Про це був проінформований Президент РФ Володимир Путін.

Прокоментувати інформацію про ракети поспішили представники Пентагону - вони заявили, що ны американські військові кораблі, ні літаки не робили пуску балістичних ракет в Середземномор'ї.

Нагадаємо, вчора американський атомний авіаносець типу "Німіц" і кораблі його ударної групи увійшли до акваторії Червоного моря для підтримки військового удару США по Сирії і у разі необхідності забезпечення безпеки наступальних сил. П

Ударна група авіаносця, в яку входять чотири есмінці і крейсер, не отримувала конкретних наказів по передислокації в регіон Східного Середземномор'я.

Президент США Барак Обама відклав нанесення ракетних ударів по Сирії, щоб обговорити цю тему з конгресом. Затримка надає стратегам більше часу на переоцінку того, які кораблі і в якій кількості потрібні в регіоні для проведення військової операції проти сирійського режиму.

За останній тиждень кількість бойових кораблів США в регіоні подвоїлася - до трьох есмінців, які зазвичай перебувають там, додалися ще два. П'ять міноносців, за офіційними даними, в цілому мають 200 ракет "Томагавк".

ВМС США відправили на підтримку п'яти есмінцям біля берегів Сирії також корабель-амфібію "Сан-Антоніо" з 300 морськими піхотинцями та телекомунікаційним обладнанням на борту.

Ще один корабель-амфібія "Кірсардж", що несе шість літаків вертикального злету "Харрієр" і 10-12 конвертопланов "Оспрей", також надсилається в Червоне море з Об'єднаних Арабських Еміратів.

Нагадаємо, рішення завдати воєнного удару по Сирії США озвучили після появи інформації про можливе використання силами Президента Башара Асада хімічної зброї проти опозиції в передмісті Дамаска. За попередніми даними, удар був нанесений 21 серпня, в результаті загинули сотні людей.

Офіційний Дамаск звинувачує у використанні хімічної зброї повстанців. Влада США впевнена в причетності режиму Асада до атаки. У Сирії побували інспектори ООН, метою яких було розслідування цієї НП.