ua en ru

Ізраїль відреагував на рішення Дуди підписати закон про Голокост

Ізраїль відреагував на рішення Дуди підписати закон про Голокост Фото: МЗС Ізраїлю (twitter.com-israelmfa)

У МЗС Ізраїлю сподіваються, що до закону будуть внесені зміни

Міністерство закордонних справ Ізраїлю сподівається, що в процесі розгляду закону "Про Інститут національної пам'яті" польським Конституційним судом закону будуть внесені зміни. Про це йдеться в заяві МЗС Ізраїлю, передає Israel National News.

"Ізраїль продовжує співпрацювати з владою Польщі та висловлює зауваження щодо польського закону, зазначивши, що президент Польщі направив закон до Конституційного суду для роз'яснення, і сподівається перед прийняттям вердикту погодити зміни і поправки в закон", - йдеться в заяві.

Крім того, у заяві йдеться, що "Ізраїль і Польща мають спільну відповідальність у дослідженні і збереженні історії Голокосту".

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив у вівторок, що підпише оспорюваний закон "Про внесення змін у закон про інститут національної пам'яті", так званий "антибандеровский закон", незважаючи на протести з боку Ізраїлю та Сполучених Штатів Америки.

Дуда також сказав, що він попросить Конституційний трибунал дати роз'яснення щодо законопроекту. Видання зазначає, що ймовірно, вони будуть випущені після вступу закону в силу.