ua en ru

Ізраїль завдав два авіаудари по сектору Газа

Ізраїль завдав два авіаудари по сектору Газа Фото: кордон Ізраїлю та сектора Газа (wikipedia.org)

ВПС розбомбили блокпост ХАМАС

Військово-повітряні сили Ізраїлю протягом доби завдали два авіаудари по сектору Газа. Другий удар було здійснено, зокрема, після ракетного обстрілу ізраїльської території з боку анклаву, передає Haaretz.

Зазначено, що ракети атакували муніципалітет Шаар-ха-Негев увечері 2 лютого 2018 року. У ньому звучали сирени цивільної оборони. У відповідь на атаки ізраїльська авіація завдала ударів по "терористичних цілях ХАМАС" у південній частині сектора Газа. Попередній авіаудар було нанесено по Газі в четвер уночі після ракетного пуску в бік Ізраїлю. ВПС розбомбили блокпост ХАМАС.

Як повідомляється, попередня серія авіаударів по сектору Газа сталася в середині січня. ВПС Ізраїлю відзвітували про бомбардування цілей на кордоні анклаву з Єгиптом.

Наголошується, що регулярні ракетні обстріли Ізраїлю і відповідні рейди авіації по сектору Газа поновилися після визнання в грудні 2017 року президентом США Дональдом Трампом Єрусалиму в якості столиці єврейської держави і рішення перенести туди американське посольство з Тель-Авіва. Палестинська автономія у відповідь розірвала переговори з Ізраїлем і відкинула США в якості посередника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США включили в список терористів лідера "Ісламського руху опору" (ХАМАС) Ісмаїла Ханію.