ua en ru

Ізраїль може завдати удару по ядерних об'єктах Ірану навесні 2012 р., - Міноборони США

Існує серйозна вірогідність, що Ізраїль завдасть удару по ядерних об'єктах Ірану навесні поточного року. Про це повідомив міністр оборони США Леон Панетта, передає радіо "Маяк".

В інтерв'ю Washington Post глава Пентагону заявив, що, швидше за все, "Ізраїль завдасть удар по Ірану у квітні, травні або червні, тобто до того, як Іран переступить, як називають ізраїльтяни, "зону імунітету" і почне створювати атомну бомбу".

Разом з тим, Панетта зазначив, що і він, і Президент Барак Обама "роз'яснювали Ізраїлю, що США проти нанесення удару по Ірану, вони вірять, що зростаючі міжнародні санкції відносно Ірану не дозволять йому перейти небезпечну межу". Міністр також сказав, що "США поки не визначилися, як вони будуть реагувати, якщо Ізраїль все ж завдасть удар".

Нагадаємо, раніше в Міноборони Ізраїлю заявили, що, якщо економічні санкції Заходу проти Ірану не зупинять розробку його ядерної програми, можливий варіант військового втручання.

23 січня ц.р. ЄС схвалив новий пакет санкцій відносно Ірану, покликаний скоротити джерела фінансування ядерної програми країни. Рада ЄС ввела заборону на імпорт, придбання і транспортування іранської нафти і нафтопродуктів, а також належні до них фінансові та страхові операції.