ua en ru

Ізраїль докупив у США 17 винищувачів п'ятого покоління F-35

Ізраїль докупив у США 17 винищувачів п'ятого покоління F-35 Фото: F-35 (U. S. Department of Defense Current Photos Foll)

Таким чином, Ізраїлем закуплено 50 літаків для ВПС

Ізраїль докупив у Сполучених Штатів Америки (США) 17 винищувачів п'ятого покоління F-35. Про це повідомляє "9 канал".

"У минулі вихідні делегація представників міністерства оборони Ізраїлю в США завершила підсумкову угоду на закупівлю 17 літаків F-35", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, таким чином, Ізраїлем закуплені дві повні ескадрильї, всього 50 літаків для Військово-повітряних сил. Наголошується, що придбання 17 додаткових літаків було схвалене ізраїльським кабінетом міністрів.

Так, контракт на закупівлю підписаний генеральним директором міністерства оборони генерал-майором запасу Уді Адамом. За існуючим контрактом доставка літаків буде завершена до грудня 2024 року.

"Укладення угоди з придбання сімнадцяти додаткових літаків F-35 є істотним стратегічним підмогою силам ВВС. Дві ескадрильї "Адир" стануть центральним елементом захисту безпеки громадян Ізраїлю", - резюмував Міністр оборони Авігдор Ліберман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Израиль, США та Російська Федерація провели серію секретних переговорів по врегулюванню ситуації в Сирії ще до першої зустрічі президентів Дональда Трампа та Володимира Путіна на саміті G20 в Гамбурзі.