ua en ru

Ізраїль анонсував найбільші у своїй історії навчання ВПС

Ізраїль анонсував найбільші у своїй історії навчання ВПС Фото: Ізраїль анонсував найбільші у своїй історії навчання ВВС

ВПС Ізраїлю спільно з ВПС семи інших країн проведуть складні і масштабні повітряні навчання

У цьому році ВПС Ізраїлю спільно з ВПС семи інших країн проведуть найскладніші і наймасштабніші повітряні навчання в історії країни, передає Defense News.

У навчаннях Blue Flag, які пройдуть восени, візьмуть участь близько 100 літаків, кілька сотень військових і екіпажів з США, Греції, Польщі, Франції, Німеччини, Індії та Італії.

Протягом двох тижнів військові будуть відточувати свої вміння у сферах планування, прицілювання і скоординованого управління, необхідних у ситуаціях з високою загрозою.

"Це буде масове навчання. Найбільше за весь час існування ВПС Ізраїлю. Сім країн плюс Ізраїль", - розповів підполковник Річард Хехт, завідувач міжнародними справами ізраїльських ВПС.

З семи підтверджених учасників чотири ніколи раніше не брали участі у навчаннях Blue Flag, які проводяться кожні два роки за участі Ізраїлю, США, Греції та Польщі.

У цьому році, крім чотирьох нових країн-учасників, на навчаннях у якості спостерігачів будуть присутні офіцери з більш ніж 40 країн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман у неділю, 19 березня, пригрозив знищити сирійські системи протиповітряної оборони після того, як вони обстріляли літаки ВПС Ізраїлю, які виконували завдання в повітряному просторі Сирії.