ua en ru

Зміни до законодавства, рекомендовані Венеціанською комісією, будуть імплементовані в новий законопроект про вибори, - Лукаш

Зміни до виборчого законодавства України, які рекомендує Венеціанська комісія, найближчим часом будуть імплементовані в новий законопроект про вибори. Про це заявила міністр Кабінету Міністрів України Олена Лукаш в ході круглого столу, присвяченому обговоренню реформування виборчої системи, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як би я оцінила побажання Венеціанської комісії, я б розділила їх на дві групи. Організаційно-технічні зміни, які нам порекомендувала європейська комісія, і я не бачу проблем для їх імплементації. Впевнена, що найближчим часом, принаймні, така воля Президента та ряду, ці зміни будуть імплементовані в новий законопроект, який негайно буде направлений до Венеціанської комісії", - заявила Лукаш.

Разом з цим, вона зазначила, що Венеціанська комісія не критикувала зміни до виборчого законодавства.

"Я думаю, що Венеціанська комісія позитивно оцінила спроби Мін'юсту удосконалити законодавство про вибори з урахуванням побажань ОБСЄ, але назвала такі спроби недостатніми", - зазначила Лукаш.

Читайте також: Венеціанська комісія рекомендує знизити прохідний бар'єр для партій до 3%