ua en ru

Зміни до регламенту можуть спростити зняття депутатської недоторканості, - Парубій

Зміни до регламенту можуть спростити зняття депутатської недоторканості, - Парубій Фото: Андрій Парубій

Наразі суди відміняють рішення про зняття депутатської недоторканості, якщо вони були ухвалені не за регламентом

Разом з внесенням змін до регламенту Верховної Ради, анонсованих раніше, може бути спрощений також механізм зняття депутатської недоторканості. Про це сьогодні під час підсумкової прес-конференції заявив голова ВРУ Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я дав апарату з цього приводу (доручення – ред.) підготувати зміни до регламенту, які ми зможемо внести разом з змінами, які ми пропонуємо в цілому до регламенту, щоб спростити той механізм", - заявив Парубій.

За його словами, наразі суди відміняють рішення про зняття депутатської недоторканості, якщо вони були ухвалені не за регламентом.


"Коли йдемо по регламенту, по процедурі, це дає можливість, як це було з Онищенком, покинути межі України", - додав Парубій.

Спікер підкреслив, що зміни до регламенту по спрощенню процедури зняття депутатської недоторканості і дачі дозволу на затримання і арешт будуть пропонуватися у тому випадку, якщо не вдасться назбирати 300 голосів на внесення відповідних змін до Конституції.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко запропонував змінити регламент Верховної Ради в частині порядку залучення народних депутатів до відповідальності, щоб у подальшому не виникало плутанини з прокурорськими поданнями.