ua en ru

Зміни в КУ по зміні назви Верховного суду заблокують процедуру імпічменту президента, - ВАСУ

Зміни в КУ по зміні назви Верховного суду заблокують процедуру імпічменту президента, - ВАСУ Фото: Олександр Нечитайло

Коли зміни до Конституції набудуть чинності, питання імпічменту президента зависне

Зміни в українську Конституцію в частині зміни назви Верховного суду України заблокують процедуру імпічменту президенту. Про це заявив глава Вищого адміністративного суду України Олександр Нечитайло в п'ятницю під час брифінгу, 23 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хотів би звернути увагу на норми Конституції, що передбачають порядок проведення імпічменту президенту в разі державної зради або вчинення злочину - рішення щодо імпічменту приймається на підставі висновку Верховного суду України... А Верховного суду України вже не буде", - сказав Нечитайло.


Він підкреслив, що конституційні зміни змінюють назву "Верховний суд України". Після набрання ними чинності судова інстанція буде називатися "Верховний суд".

"Через три місяці, коли зміни до Конституції набудуть чинності, питання щодо імпічменту президента зависне, бо не буде органу, який повинен давати висновок", - додав глава ВАСУ.

Нагадаємо, в Адміністрації президента впевнені, що зміни до Конституції в частині судоустрою гарантують незалежність суддів.