ua en ru

Зміни до Конституції щодо децентралізації не повинні виходити за межі суверенітету України, - ЄЕСК

Зміни до Конституції щодо децентралізації не повинні виходити за межі суверенітету України, - ЄЕСК Фото: Анрі Малосс

Кожен регіон повинен надати підстави для отримання особливого статусу

Президент Європейського економічного і соціального комітету (ЄЕСК) Анрі Малосс заявив, що зміни до Конституції щодо децентралізації не повинні виходити за межі суверенітету України. Про це він заявив в ході брифінгу у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нічого не можна приймати, що виходить за межі цілісності суверенітету України, ніякі рішення",- сказав Малосс, коментуючи ставлення Комітету до норми в законопроекті про зміни до Конституції України з питань децентралізації, згідно з якою статус Донбасу визначається окремим законом.

Разом з тим, політик вважає, що той чи інший регіон, який хоче отримати автономію має довести підстави для отримання такого статусу.

"Якщо ви хочете знайти ідентичність того чи іншого регіону повинні довести, що є такі підстави",- додав він.

Також Малосс прокоментував, що визначення відповідної норми української Конституції щодо Донбасу - це виключно відповідальність української влади. І порадив звернутися за роз'ясненнями з цього питання до Комітету регіонів ЄС.

Нагадаємо, сьогодні деякі ЗМІ повідомили, що Порошенко вніс у Верховну Раду проект змін до Конституції, згідно з яким теза про закріплення статусу окупованих районів Донбасу був перенесений з перехідних положень закону перехідні положення Конституції. Пізніше в БПП спростували цю інформацію.