ua en ru

Зміни до законодавчих актів щодо оподаткування заганяють роботодавця у глухий кут, - голова ради ФРУ.

Урядовий законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо оподаткування)", прийнятий Верховною Радою 20 травня, - це ще один забитий цвях в українську економіку. Такої думки притримується голова ради Федерації роботодавців України (ФРУ) Дмитро Олійник.

«Звичайно, роботодавцям зрозуміло, чому держава робить такі активні кроки по зміні законодавства, зокрема, податкового. Тому що дефіцит у державному бюджеті заважає виконати зобов'язання влади перед населенням. Отже, державі потрібно десь шукати кошти. Але треба пам'ятати, що подібні законопроекти можуть назбирати грошей для бюджету на декілька місяців, а вже через ці ж декілька місяців ми можемо прокинутися в країні, де не димлять заводські труби. У бюджеті з'являться великі дірки, тому що під кінець року більшість підприємств буде вимушена працювати в тіні», - відзначає він.

Як підкреслює голова ради ФРУ, згідно положень законопроекту змінюються правила і самої податкової гри. «Якщо в усіх цивілізованих країнах світу всі рівні між собою, рівні держава з її бюджетом, і рівний роботодавець з його відповідальністю, то в Україні прийняття цього законопроекту свідчить про те, що держава, якщо можна так сказати, рівніша за всіх. Більшість поправок проекту говорить про те, що держава безповоротно залишає право "фіскальної ночі" за собою", - резюмує він.