ua en ru

За виготовлення метамфетаміну та псевдоефедрину наркоділку загрожує до 8 років позбавлення волі

За виготовлення метамфетаміну та псевдоефедрину наркоділку загрожує до 8 років позбавлення волі Ілюстративне фото (flickr.com/nab_ukr)

Наркотичні речовини він виготовляв вдома

Мешканцю Краматорська загрожує до восьми років позбавлення волі за виготовлення метамфетаміну та псевдоефедрину. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Зазначається, що Краматорською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 307 КК України (незаконне виготовлення, зберігання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 311 (незаконне виготовлення, придбання чи зберігання прекурсорів).

"У ході досудового розслідування встановлено, що у травні поточного року чоловік, перебуваючи у себе вдома, за допомогою певних інгредієнтів незаконно виготовив метамфетамін та зберігав його для подальшого збуту. Згодом поліетиленовий пакет із порошком, який містить у своєму складі вказану психотропну речовину, зловмисник продав покупцеві, виручивши за "товар" 300 грн", - повідомляють у прокуратурі.

Крім цього, чоловік виготовив псевдоефедрин. Під час обшуку за місцем його мешкання вказану речовину та інші складові процесу незаконного виготовлення наркотиків було виявлено та вилучено.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, у Київській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) вилучили амфетамін на понад півмільйона гривень.

Як зазначається, правоохоронці викрили у Київській області нарколабораторію з виготовлення амфетаміну. Повідомляється, що незаконне виробництво психотропів організували троє мешканців Києва в орендованому дачному будинку у Бородянському районі.