ua en ru

Обрано 4 членів комісії для відбору кандидатів в Нацагентство з питань запобігання корупції

Обрано 4 членів комісії для відбору кандидатів в Нацагентство з питань запобігання корупції Фото: Кабінет міністрів України

До складу конкурсної комісії будуть входити 8 кандидатів

На ініціативних зборах обрано 4 представники громадських організацій до складу конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів України.

У комісії були обрані: Роман Вереш, Олег Самусь, Віктор Шлінчак та Олександр Ружицький.

Як зазначив голова ініціативних зборів - заступник міністра Кабміну Роман Греба, всього було подано 51 заявка від громадських організацій. В результаті було заявлено 19 кандидатів для участі в голосуванні у склад конкурсної комісії.

В цілому, за словами Гребы, до складу конкурсної комісії будуть входити 8 кандидатів: 4 від громадських організацій і по одному від Президента України, Верховної Ради, уряду і Національного агентства з питань державної служби. Вони будуть вибирати 5 членів Національного агентства з питань запобігання корупції.

Він підкреслив, що подати заявки на конкурс з відбору кандидатів на посади членів даного агентства може кожен, хто має вищу освіту і старше 35 років. Члени Нацагентства будуть обиратися на 4 роки.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив Державну програму з реалізації засад державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційну стратегію) на 2015-2017 рр .