ua en ru

Виборчий штаб "Батьківщини" фіксує багато порушень в ході голосування, зокрема на спеціальних дільницях, - Турчинов

Виборчий штаб партії "Батьківщина" фіксує багато порушень в ході голосування на виборах народних депутатів України, зокрема повне блокування роботи спостерігачів від партії на спеціальних дільницях. Про це на прес-конференції в виборчому штабі заявив голова штабу "Батьківщини" Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наш оперативний штаб вже інформують про багато порушень, які вже відбуваються на дільницях. Нахабство, цинізм, з яким партія влади, Партія регіонів проводила цю виборчу кампанію, використання адміністративного, силового ресурсу - це продовжується і далі в день голосування", - заявив Турчинов.

За його словами, зафіксовано, що всупереч закону Партія регіонів проводила агітацію, зокрема пряма агітація зафіксована в Миколаївській та Кіровоградській областях.

Також Турчинов зазначив, що спостерігається складна ситуація на спеціальних дільницях, зокрема на більшість з них не допускають спостерігачів від "Батьківщини". Він додав, що на дільницях в колоніях і слідчих ізоляторах повністю блокована можливість працювати спостерігачам від "Батьківщини".

Разом із цим, Турчинов констатував, що основні фальсифікації і порушення проходили під час виборчої кампанії, а в день голосування "лише шліфують порушення".

Читайте також: Вибори-2012 online - всі новини дня голосування на парламентських виборах в Україні (оновлюється)