ua en ru

Виборчі бюлетені для голосування за партсписками доставлені в регіони, - Магера

Поліграфічний комбінат "Україна" завершив виготовлення бюлетенів для голосування на парламентських виборах за партійними списками, і вони вже доставлені в усі обласні центри України. Про це 17 жовтня повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрій Магера, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всі виборчі бюлетені виготовлені і доставлені в обласні центри. Але поки що вони не передані дільничним виборчим комісіям", - сказав Магера.

Читайте також: ЦВК доручила комбінату "Україна" передрукувати бюлетені в ряді мажоритарних округів

Нагадаємо, парламентські вибори пройдуть в Україні 28 жовтня 2012 р. Вперше з 2002 р. вони будуть проведені за змішаною системою - 225 депутатів оберуть за партійними списками і стільки ж за мажоритарною системою в одномандатних округах. Участь у виборах братимуть тільки політичні партії - участь блоків, які складаються з партій, не передбачена. Офіційна виборча кампанія почалася 30 липня 2012 р. У боротьбі за депутатські крісла беруть участь близько 5 тис. кандидатів. Для проходження у Верховну Раду партії повинні подолати 5% бар'єр.

ЦВК утворила 225 виборчих округів, середня кількість виборців в одному окрузі становить 161 140 людей, припустиме відхилення від цієї кількості - 12%. У Південно-Східних областях 106 мандатів, а в Центрально-Західних областях 119 мандатів.