ua en ru

Через затоплення шахт на Донбасі Україна втрачає 300 тис. т вугілля в місяць, - Продан

Через затоплення терористами шахт на Донбасі Україна втрачає 300 тис. т вугілля в місяць.

Через затоплення терористами шахт на Донбасі Україна втрачає 300 тис. т вугілля в місяць. Про це повідомив журналістам міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан сьогодні після засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК Україна.

"В нас немає достовірної інформації, але ми порахували, що загальні втрати від тих шахт, які не можна буде відновити, це по обсягах виробництва близько 300 тис. т в місяць. Це ті шахти, які ми вже не зможемо відновити, бо вони затоплені Але в нас нема доступу до повної інформації ", - повідомив Продан.

Він також додав, що сьогодні на підконтрольній терористами території Донбасу шахти не працюють.

"На цій території, яка сьогодні не контролюється українською владою, шахти не працюють. Вони зруйновані, або закриті. Деякі шахти можна відновити за певний період, деякі шахти взагалі не можна відновити, так як вони затоплені", - повідомив міністр.

Нагадаємо, як повідомляв спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, в Донецьку терористи затопили шахти "Моспинская", "Жовтнева" і "Трудовська", робота металургійних заводів знижена до необхідного мінімуму.