ua en ru

Через падіння ринку акцій в США можлива нова рецесія, - економісти

Падіння цін на акції в урагані, що послідував за зниженням кредитного рейтингу США агентством Standard & Poor's, може погіршити настрої споживачів та відкинути найбільшу економіку світу назад в рецесію, передає Reuters.

Хоча аналітики говорять, що збиток від втрати першокласного кредитного рейтингу для економіки незначний сам по собі, падіння акцій, спровоковане ним, негативно позначиться на добробуті та настроях як простих громадян, так і бізнесменів.

На видатки споживачів доводиться близько 70% економічної активності США, у той час як аналіз Albion Financial Group показує, що з 25 липня американський фондовий ринок впав на 14%, втративши 1,93 трлн дол. капіталізації.

"Це падіння фондового ринку погіршує економічні перспективи на наступні шість місяців. Ми бачимо шанси нової рецесії на рівні 40 відсотків зараз, в той час як тиждень тому їх було лише 10 відсотків", - говорить Карл Рікадонна, економіст з Deutsche Bank в Нью-Йорку .

"Проблема з американською економікою полягає в тому, що зараз їй потрібно зовсім не те, що робить Конгрес - зараз їй гостро потрібно, щоб споживачі витрачали гроші, А от до 2016-2017 рр. їй дійсно буде необхідно, щоб проблема боргу була вирішена, і він скорочувався відносно ВВП. Але як примирити ці два суперечливих завдання - одне короткострокове, а інше середньострокове - це дуже складне питання. Але зараз економіка готова зірватися в штопор, і це найбільша небезпека ", - заявив в інтерв'ю Bloomberg TV віце -голова ради директорів Citigroup Пітер Орзак.