ua en ru

Через конфлікт між екс-власниками Зирненского спиртзаводу і "Укрспиртом" постраждали дві людини

Через конфлікт між колишніми власниками Зірненського спиртзаводу (Рівненська обл.) та ДП "Укрспирт" постраждало дві людини. Про це на прес-конференції повідомила радник генерального директора ДП "Укрспирт" зі зв'язків із громадськістю та органами влади Оксана Голубйовська.

За її словами, один з працівників держпідприємства отримав важку травму голови та ножові поранення, а іншому погрожують спалити квартиру. Також вона повідомила, що працівники ДП "Укрспирт" не можуть потрапити на підпорядковані спиртзаводи в Рівненській обл.

"Постраждали наші співробітники. Перший, повертаючись додому, отримав ножові поранення і йому молотком проломили голову. Коли він намагався захищатися, йому сказали: "Це тобі привіт від Сільчинкова". Сільченков - це колишній директор Зірненського спиртзаводу. Через тиждень другому співробітнику, в якого родина проживає у Рівному, додому принесли коктейлі Молотова. Ці небезпечні речовини передали у пакеті семирічній дитині. У цей час в будинку ще була дружина співробітника та їх півторарічна дитина", - повідомила Голубйовська.

Вона також наголосила на тому, що конфлікт між підприємствами переріс у фізичне протистояння.

Голубйовська повідомила, що частина підпорядкованих "Укрспирту" спиртзаводів була збанкротована колишніми директорами. "Ставлениками Януковича було налагоджено випуск на таких заводах великої кількості "чорного" спирту, який не обкладається ніякими акцизами, виробляється всупереч нормам і законам. Факти зафіксовані документально і передані правоохоронним органам. Попри важливість і суспільний резонанс теми, на захисті державних інтересів сьогодні виступає тільки громадськість", - підкреслила вона.

Працівники "Укрспирту" наголошують, що прокуратура не зацікавлена у відстоюванні інтересів державного підприємства "Укрспирт", оскільки прибуток від незаконного виробництва спирту сьогодні настільки значний, що дозволяє злочинцям корумпувати представників кількох силових відомств.

У свою чергу, ряд громадських організацій закликають терміново допомогти галузі та захистити інтереси України.

Через конфлікт між екс-власниками Зирненского спиртзаводу і "Укрспиртом" постраждали дві людини

Через конфлікт між екс-власниками Зирненского спиртзаводу і "Укрспиртом" постраждали дві людини