ua en ru

З сектору Газа 18 листопада евакуйовано до Каїру та Афіши 20 громадян України, - МЗС

З сектору Газа у зв'язку з погіршенням безпекової ситуації в цьому регіоні 18 листопада евакуйовано до Каїру та Афіши 20 громадян України. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"18 листопада ц.р. до контрольно-пропускного пункту Рафах були відряджені перший секретар та аташе з консульських питань посольства України в Єгипті. У взаємодії з представником України при Палестинській автономії (ПНА) та організатором з консульського пункту при представництві України в ПНА їм вдалося (станом на 20:53 за місцевим часом) зустріти 4 сім'ї у складі 20 осіб та відправити їх автобусами до міст Каїр та Афіша", - йдеться в повідомленні.

Крім того, 19 листопада ц.р., у другій половині дня, очікується прибуття ще двох сімей з Ізраїлю.

Разом з тим, як повідомляють члени цих сімей, палестинські бойовики блокують кордон з їхнього боку і перешкоджають бажаючим виїхати з сектору Газа перетинати кордон.

МЗС заявляє, що тримає на особливому контролі питання евакуації громадян України із сектору Газа.

Зазначимо, раніше Міністерство закордонних справ України рекомендувало громадянам України утриматися на даному етапі від поїздок до Ізраїлю і сектору Гази у зв'язку із загостренням ситуації в регіоні.

Нагадаємо, після декількох днів ракетного обстрілу ізраїльської території з боку "Хамаса" Ізраїль в минулу середу вирішив завдати удару у відповідь. Військова операція триває вже шостий день. За цей час загинули щонайменше 87 палестинців, серед них - мирні жителі, діти. З ізраїльського боку жертвами обстрілу стали троє людей.

Читайте також: Хамас та Ізраїль досягли принципової домовленості про припинення вогню, - арабські ЗМІ