ua en ru

З Лисичанського НПЗ за два-три роки можна отримати сучасний нафтопереробний комплекс, - експерт

При інвестиціях до 500 млн дол. у Лисичанський НПЗ за найближчі два-три роки новий власник отримає сучасний нафтопереробний комплекс, який зможе забезпечити половину країни паливом. Таку думку РБК-Україна висловив генеральний директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн. "Лисичанський НПЗ в комплексі з Херсонським , який з логістики може забезпечувати південні і частина центральних областей України, здатний зробити нового гравця визначальним на паливному ринку країни", - вважає Куюн.

Як повідомлялося, ТНК-ВР має намір продати Лисичанський НПЗ, з березня ц. р. на підприємство припинені поставки сировини.

Приватне акціонерне товариство "ЛІНІК" входить у групу ТНК-ВР і займається переробкою нафтової сировини і виробництвом нафтопродуктів. За підсумками 2011 р. Лисичанський НПЗ збільшив обсяг переробки нафтової сировини на 2% - до 4,92 млн т у порівнянні з 2010 р., поставки сировини на НПЗ за вказаний період збільшилися на 6,5% - до 4,93 млн т. У 2011 р. Лисичанський НПЗ заплатив більше 3,2 млрд грн податків у бюджети всіх рівнів.

В серпні минулого року говорилося про можливість повної зупинки роботи Лисичанського НПЗ.

У минулому році компанія заявляла про намір інвестувати 70 млн дол У Лисичанський завод, а в українські активи в цілому - близько 10 млрд дол. в найближчі 10 років.