ua en ru

З держбюджету Києву виділено 207 млн грн на реконструкцію Поштової площі та будівництва метро на Теремки, - КМДА

З державного бюджету Києву виділено 207 млн грн на програму соціально-економічного розвитку міста на 2013 р. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко, передає прес-служба КМДА.

Зокрема, виділено 100 млн грн на реконструкцію Поштової площі, 96 млн грн на будівництво метро на ж/м Теремки і 11 млн грн - на будівництво комплексу водопостачання на ж/м Осокорки-Північні.

Крім того, за рахунок перерозподілу, передбачаються кошти на виконання важливих термінових завдань - в рамках підготовки до святкування 1025-річчя Хрещення Русі виділено додаткові кошти на реконструкцію парку "Володимирська гірка" (8 млн грн), облаштування пішохідної зони від Пішохідного мосту до Поштової площі (10 млн грн), проектування реконструкції Паркової алеї з реконструкцією транспортного вузла на перетині Дніпровського спуску і Дніпровського проїзду (1 млн грн).

Ще 10 млн грн буде спрямовано на будівництво школи у 6-му мікрорайоні ж/м Осокорки, а 6,5 млн грн - на реконструкцію доріг в селах Підгірці і Полтава, прилеглих до полігону відходів № 5.

"Сьогодні більшість замовників вже почали роботи та їх вартість вимагає деяких уточнень в межах виділених асигнувань з міського бюджету. Зокрема, в межах передбачених асигнувань виділено 38,7 млн грн для погашення заборгованості минулих років, по деяких об'єктах скорегована вартість проектних робіт. Крім того , в березні було прийнято розпорядження про розподіл коштів природоохоронного фонду. Із загального переліку 23 об'єкти - це роботи капітального характеру, які передбачається спрямувати 40,4 млн грн", - пояснив Крамаренко.