ua en ru

З Донецької та Луганської областей за добу переселено до інших регіонів понад 4 тис. жителів, - РНБО

На Донбасі через постійні обстріли терористами населених пунктів з кожним днем збільшується кількість жителів, що виїжджають: так, згідно з оперативною інформацією, до інших регіонів за останню добу з Донецької та Луганської областей переселено 4 тис. 174 людини. Про це йдеться у зведенні інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

"Всього з тимчасово окупованої території і з району проведення антитерористичної операції переселено 526 тис. людей, у тому числі з Донецької та Луганської областей виїхали 506 тис. осіб, з Автономної Республіки Крим та Севастополя - майже 20 тис. осіб", - йдеться в повідомленні.

На кордонах районів проведення АТО продовжують працювати 4 транзитних пункти ДержНС для внутрішньо переміщених осіб, а саме: у Донецькій області - в районі міст Красноармійськ і Маріуполь, у Луганській області - в районі міст Сватове і Лисичанськ. За останню добу до транзитних пунктів звернулися 49 осіб, загалом - близько 28 тис.

Нагадаємо, із зони проведення АТО станом на вчора було переселено близько 502 тис. людей.

Раніше повідомлялося, що в органах соцзахисту України на 5 грудня було зареєстровано більше 540 тис. переселенців із Криму і Донбасу.