ua en ru

З 10,9 млн публічних IP-адрес українського сегмента Інтернету 850 тис. скомпрометовані

З 10,9 млн публічних IP-адрес українського сегмента Інтернету 850 тис. є скомпрометованими.

З 10,9 млн публічних IP-адрес українського сегмента Інтернету 850 тис. є скомпрометованими. Про це йдеться в повідомленні команди реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка входить в структуру Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Зокрема, повідомляється, що фахівці CERT-UA провели дослідження "Стан інформаційної безпеки в Українському Інтернеті", в ході якого визначила кількість IP-адрес українського сегмента мережі Інтернет, уражених шкідливими програмами, які були помічені під час здійснення DDoS-атак, розсилці спаму, підключенні до серверів управління бот-мережами, проведення інших несанкціонованих дій.

Загальна кількість публічних IP-адрес українського сегмента мережі Інтернет становить 10 882 656. При цьому за період з 1 по 16 червня 2014 р. було виявлено 651 777 скомпрометованих IP-адрес. "Таким чином, можна сказати, що на поточний момент в українському сегменті мережі Інтернет близько 850 000 скомпрометованих IP-адрес", - наголошується в повідомленні.

При цьому наголошується, що фактична кількість уражених шкідливим програмним забезпеченням комп'ютерів може бути набагато більше, оскільки повсюдно використовуються технології трансляції мережевих адрес/портів (NAT/PAT).

Нагадаємо, раніше CERT-UA в соціальній мережі Вконтакте зафіксувала поширення вірусу з аккаунта одного з чиновників України іншим чиновникам.