ua en ru

В липні через систему ProZorro продані активи банків-банкрутів на 644 млн гривень

В липні через систему ProZorro продані активи банків-банкрутів на 644 млн гривень Фото: у липні через ProZorro продано лотів на 644 млн гривень

Найдорожчий лот проданий за 243 млн гривень

У липні в системі ProZorro.Продажу успішно пройшли аукціони з продажу активів неплатоспроможних банків на загальну суму 644 млн гривень, що на 212 млн гривень перевищило показник попереднього місяця. Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Як повідомляється, протягом місяця було оголошено про проведення 9700 аукціонів на загальну суму майже 55 млрд гривень. Успішно відбулося 189 з них, в т. ч. 97 - за продаж прав вимоги за кредитами.

За станом на сьогодні, майже 58% аукціонів на суму 370,23 млрд гривень, мають статус "завершені торги". Це означає, що кошти від продажу надійшли в повній мірі. В інших випадках - триває кваліфікація переможця.

Рекордної продажем стала реалізація права вимоги за кредитами за більш 243 млн гривень. Кредит і ще один актив (земельна ділянка, ціна реалізації якої становила 3,02 млн гривень), були віддані в заставу в якості забезпечення рефінансування НБУ "Дельта Банком".

Всього через систему у липні реалізовано лоти на загальну суму близько 668 млн гривень. Також система реалізувала майна на 2,11 млрд гривень.

найбажанішим лотом з 39 претендентами став автомобіль Skoda Octavia, самий іншій лот коштував 244 млн гривень, а найдорожчим благодійним лотом стала тренування з мером Києва Віталієм Кличком, яку продали за 150 тис. гривень.

Нагадаємо, за даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі до системи ProZorro за рік приєдналися понад 18 тис. нових держзамовником.