ua en ru

У Іванющенко заявили, що не мають відношення до банків, які нібито працюють з ДНР/ЛНР

Колишній народний депутат Верховної Ради Юрій Іванющенко засуджує дії сепартістов на сході країни і заявляє, що ніколи не підтримував їх фінансово. Про це заявили в прес-службі екс-нардепа, коментуючи повідомлення ЗМІ про обшуки в низці столичних банків, у ході яких правоохоронні органи виявили їх контракти з самопроголошеними ДНР і ЛНР.

При цьому в повідомленнях ЗМІ зазначено, що банківські структури нібито пов'язані з Іванющенком.

"Юрій Іванющенко ніколи не мав відношення до банків "Альянс" і "Гефест", про яких йдеться в публікаціях ЗМІ. Відповідно, ми не можемо коментувати внутрішні операції цих структур. Підозрюємо, що ім'я Іванющенко використовувалося журналістами або ініціаторами цієї операції для залучення до неї додаткової уваги аудиторії. Оскільки ні "Гефест", ні його акціонер Ігор Кутицький не є загальновідомими учасниками банківського ринку, новина про їх зв'язку з окупованими територіями України навряд чи сама по собі викликала великий резонанс", - йдеться в заяві прес-служби.

Як раніше зазначала прес-служба Іванющенко, з-за великої кількості матеріалів про екс-нардепа, що з'являються в ЗМІ в останні місяці, його адвокати працюють над спростуванням помилкових повідомлень в судовому порядку.