ua en ru

У Іванющенко спростували участь у тендерах Міноборони

У журналістському розслідуванні на тему нових контрактів Міністерства оборони України фантазії і припущення його авторів видано за фактичні відомості. Про це повідомляє прес-служба колишнього народного депутата Юрія Іванющенка.

У спростуванні прес-служби наголошується, що, всупереч повідомленням програми "Наші гроші", Іванющенко, не мав і не має стосунку до сфери харчування для військових.

"Автори розслідування вивчили можливий зв'язок між різними підрядниками Міноборони, котрі здобували перемоги в міністерських тендерах в різні періоди часу. Разом з тим, не наведено жодного факту, який міг би якимось чином обґрунтувати або пояснити взаємозв'язок даної теми і безпосередньо Юрія Іванющенка. Складається враження, що ім'я екс-депутата згадується в програмі виключно для додання матеріалу більшого резонансу", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба також висловила жаль, що в час, коли сотні тисяч українців жертвують кошти на допомогу армії, боротьба за тендери Міноборони супроводжується брудними інформаційними технологіями.

Нагадаємо, що приводом появи журналістського розслідування програми "Наші гроші" стали контракти, укладені Міноборони в кінці минулого місяця на послуги з забезпечення харчування військових.

Переможцями тендеру стали компанії "Укрпродакорд ОР", "Артек-Союз", "Авіка" і "Геус-груп", велика частина яких вже співпрацювала з оборонним відомством.

Керівник департаменту держзакупівель і поставок матеріальних ресурсів Міноборони Неллі Стельмах пояснила, що Міноборони не змогло залучити нові підприємства до харчування солдатів через те, що ряд фірм спеціально заблокували проведення торгів. Оскільки попередній контракт закінчувався, наприкінці березня міністерство закупило послугу за спрощеною переговорною процедурою. На переговори запросили тих, хто сам подав заявку до департаменту закупівель, тому, на тендері виявилися представники компаній, які й раніше перемагали в тендерах і близькі до них структури.

В якості нових учасників до тендеру приєдналися лише минобороновский концерн "Воєнторгсервіс" і фірма "Геус-груп".