ua en ru

У Іванющенка спростували зв'язок екс-нардепа з низкою банків

У прес-службі колишнього народного депутата Юрія Іванющенка спростували інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що колишній парламентарій нібито причетний до "пограбування" "Дельта Банку".

"Журналісти публікують настільки абсурдні вигадки, що їх поступово перестають сприймати всерйоз", - відзначили в прес-службі.

"За версією автора "розслідування", опублікованого на сайті crime.in.ua, структури Іванющенко отримували в проблемному банку "безповоротні" кредити. Однак, ні назви компаній, ні сума кредитів у статті не вказано. Мабуть, у авторів просто не вистачило фантазії, щоб доповнити матеріал деталями, які, принаймні, імітували б правдоподібність, автор навіть не потрудився пояснити, навіщо банку було видавати комусь сторонньому "безповоротні" кредити, - йдеться в повідомленні прес-служби.

Також у Іванющенка спростували твердження ЗМІ про зв'язок екс-нардепа з банками "Союз" та "Альянс". "Автор статті нагромадив стільки безглуздої брехні, що не помітив, як назвав Іванющенка "високопоставленим представником" нинішньої влади", - заявляє прес-служба колишнього парламентарія.

Представники Іванющенка підкреслюють, що публікація недостовірних, перекручених даних, відсутність думки "другої сторони", демонстративне ігнорування елементарних стандартів журналістської етики вже давно є відмінною рисою цілого ряду інформаційних ресурсів. Однак, підкреслили в прес-службі, останнім часом ряд сайтів вдався до публікації не просто непідтверджених версій, а відвертих фантазій, більше схожих на художню белетристику.