ua en ru

Іванющенко не має відношення до компанії "Укррослізинг", - адвокати

Іванющенко не має відношення до компанії "Укррослізинг", - адвокати Фото: Юрій Іванющенко

Адвокати відзначають, що суди вже неодноразово давали правову оцінку наклепницьким заявам на адресу Іванющенка

Підприємець Юрій Іванющенко не має відношення до компанії "Укррослізинг". Про це йдеться в заяві його адвокатів.

Зокрема, захист стверджує, що подібні заяви – це продовження "спланованої піар-кампанії проти Юрія Іванющенка".

"Іванющенко не має відношення ні до компанії "Укррослізинг", яка заявляє про заборгованість "Київського метрополітену" за оренду 100 вагонів у розмірі 3,3 млрд грн, ні до судового позову, в результаті якого рішенням суду виявилися заблокованими ряд рахунків столичного комунального підприємства. На жаль, ми спостерігаємо продовження PR-кампанії проти нашого клієнта. Вона триває вже не один рік і її мета – дискредитувати Іванющенка в ЗМІ, створивши йому максимально негативний образ", - заявив адвокат Іванющенко Євген Глазков.

Як відомо, в держреєстрі юросіб засновником ТОВ "Укррослізинг" вказана кіпрська Ukrrosleasing Cyprus Limited, а бенефіціаром - кіпріот Вракас Стіліанос.

"Заяви про нібито причетність Іванющенка до "Укррослизингу" з'являються не вперше, проте, як і раніше, в пресі не було надано жодних документальних підтверджень, а в своїх матеріалах багато спираються виключно на голослівні твердження і власні домисли. Щоб вплинути на наклепників, а також для захисту честі та ділової репутації нашого клієнта, ми змушені будемо звертатися в суд. Суди вже неодноразово давали правову оцінку наклепницьким заявам на адресу Юрія Іванющенка, виносячи рішення на його користь", - підсумував адвокат підприємця Юрій Колесніков.

Нагадаємо, раніше Європейський Союз зняв санкції з Іванющенка, які були введені проти нього в 2014 році.