ua en ru

Іванющенко, Гелетей і Савченко не мають ніякого відношення до "Авант-Банку", - голова правління

Ні колишній народний депутат Юрій Іванющенко, ні чинний народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Олексій Савченко не мають ніякого відношення до "Авант-Банку". Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив голова правління "Авант-Банку" Веніамін Лебедєв.

"Абсолютно ніякого! І ніколи не мав. Навіть коментувати нічого", - сказав Лебедєв щодо чуток про можливу причетність Іванющенка до банку.

"Олексій Савченко з вересня 2011 року по 18 травня 2012 року обіймав посаду в. о., а потім - голови правління банку. З 18 травня 2012 року Олексій Юрійович вже не брав участі в операційному управлінні банком, до січня 2014 року обіймав посаду голови наглядової ради. Пройшло не так багато часу з тих пір. Можливо, саме тому багато хто досі пов'язують банк з його ім'ям. Але, в дійсності, Олексій Юрійович - народний депутат України, бізнесом, згідно законодавства, не займається, і до "Авант-Банку" ніякого відношення не має", - додав голова правління "Авант-Банку".

Також, як зазначив Лебедєв, ніякого відношення до банку не має екс-глава Управління державної охорони, екс-міністр оборони, колишній голова управління СБУ в Закарпатській області Валерій Гелетей.

"Валерій Вікторович працював у нас з 7 листопада 2011 року по 28 лютого 2014 року на посаді віце-президента. Серед напрямків, які він курирував, - служба безпеки банку. Валерій Вікторович - справжній професіонал своєї справи. Нам дуже знадобився його досвід", - заявив голова правління "Авант-Банку".

Крім того, він прокоментував інформацію про роботу в банку сина колишнього генпрокурора Віталія Яреми Валерія Яреми.

"Валерій Ярема працював у банку. Правда, всього чотири місяці - до 23 квітня 2012 року. Він обіймав посаду помічника голови правління... Валерій отримував у нашому банку перший досвід роботи... Валерій шукав роботу, ми також підбирали кандидатуру на посаду помічника. Молодий чоловік скинув у відділ кадрів своє резюме, хлопець гідно пройшов співбесіду і вийшов на роботу. Всі. Тут немає ніякого підтексту", - резюмував Лебедєв.