ua en ru

Івано-Франківська міськрада вимагає розпочати процедуру імпічменту В.Януковича.

Івано-Франківська міська рада вимагає від Верховної Ради України розпочати процедуру імпічменту Президента України Віктора Януковича. Про це сказано у зверненні міськради до Президента України, Верховної Ради, Конституційного суду, Генеральної прокуратури, щодо недопустимості продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, прийнятому сьогодні на позачерговій сесії, передає кореспондент РБК-Україна.
За його прийняття проголосували одноголосно всі 44 присутні на сесії депутати (у міськраді 60 депутатів). "Вимагаємо від Верховної Ради України, Конституційного суду України, Генеральної прокуратури України ініціювати усунення В.Януковича з поста Президента України порядку імпічменту за вчинення державної зради відповідно до ст. 111 Конституції України", - сказано в зверненні.
Депутати вважають, що домовленості щодо продовження перебування ЧФ РФ на території України до 2042 р. "грубо порушують ст.17 Конституції України" і вказують, що "зміни до цієї статті Конституції України підлягають затвердженню на всеукраїнському референдумі".
Івано-Франківська міськрада також вирішила провести друге пленарне засідання позачергової сесії 27 квітня у Києві.