ua en ru

В "Івано-Франківськгазі" розповіли про оплату за обслуговування мереж та доставку газу

В "Івано-Франківськгазі" розповіли про оплату за обслуговування мереж та доставку газу В "Івано-Франківськгазі" розповіли про оплату за обслуговування мереж та доставку газу

Фахівці "Івано-Франківськгазу" щодня виконують комплекс робіт з обслуговування ГТС

Для забезпечення газом в цілодобовому режимі понад 400 тис. споживачів, фахівці "Івано-Франківськгазу" щодня виконують комплекс робіт з обслуговування газотранспортної системи (більше 15 тис. км газопроводів). Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Сьогодні в рахунку за газ, який сплачують споживачі, майже 90% коштів припадає на вартість блакитного палива як товару і лише 10% - це послуги з обслуговування мереж та доставка газу. З 1 квітня 2017 було заплановано відокремити вартість послуг за газ, як товар і послуги з обслуговування газових мереж і доставки газу. Рішення вивести на окремий рахунок плату за транспортування і розподіл газу, НКРЕКП мотивує необхідністю забезпечити для споживачів безаварійну доставку газу і прозорість розрахунків, заявили в прес-службі.

"Завдяки відділенню плати за потужність від загальної вартості газу і надходження від споживачів рівномірних платежів протягом року, компанія зможе більш ефективно виконувати роботи з ремонту і модернізації газових мереж. Адже раніше, через сезонність надходження коштів, не було можливості виконувати влітку більшість робіт для підготовки до зими, від яких залежить безпека експлуатації мереж. Тепер, ми можемо уникнути відключень в осінньо-зимовий період для проведення планових робіт", - розповідає технічний директор ПАТ "Івано-Франківськгаз" Ігор Височанський.

Крім того, щомісяця фахівці компанії обходять понад 3,5 тис. та шафних газорегуляторних пунктів. Щодня для локалізації і ліквідації аварій у споживачів в області працює аварійна служба ПАТ "Івано-Франківськгаз", яка складається з 116 бригад.