ua en ru

"Івано-Франківськгаз": самовільна врізка газу стала причиною пожежі у Надвірній

"Івано-Франківськгаз": самовільна врізка газу стала причиною пожежі у Надвірній Ілюстративне фото (104.ua)

Власникові будинку доведеться відшкодувати завдані збитки "Івано-Франківськгазу"

Через несанкціоноване втручання в систему газопостачання в м. Надвірна Івано-Франківської області виникла велика пожежа. Спочатку запалав сарай, далі полум’я перекинулося на будинок та пошкодив другий поверх. Про це повідомляє прес-служба "Івано-Франківськгазу".

"На місце подій одразу прибули фахівці Надвірнянського відділення АТ "Івано-Франківськгаз". Під час обстеження приватного домогосподарства, вони виявили несанкціонований підземний сталевий газопровід від газопроводу-вводу житлового будинку до сараю. Власник дому каже, що боявся відповідальності і тому хотів самовільно ліквідувати врізку", - йдеться у повідомленні.

"Івано-Франківськгаз": самовільна врізка газу стала причиною пожежі у Надвірній

У прес-службі підкреслили, що втручаючись у систему газопостачання, споживач порушив елементарні правила пожежної безпеки. Це призвело до нещасного випадку.

"Особлива небезпека втручання в систему газопостачання полягає в тому, що воно здійснювалось самовільно. Добре, що ніхто з людей не постраждав", - говорить начальник Надвірнянського відділення "Івано-Франківськгазу" Ігор Лундяк.

Тому газовики вкотре наголошують, що втручатись у систему газопостачання, окрім спеціалізованої організації, не має права ніхто. Що стосується споживача, то окрім втрати майна, чоловікові доведеться відшкодувати завдані збитки "Івано-Франківськгазу".