ua en ru

В Івано-Франківську військовий намагався дати хабар

В Івано-Франківську військовий намагався дати хабар Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

Хабар становив 7 тис. гривень

В Івано-Франківські співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з військовою прокуратурою викрили військовослужбовця однієї з частин на пропозиції хабара. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що під час планової перевірки готовності військової техніки частини, начальник технічно-експлуатаційного підрозділу виявив розукомплектування однієї з установок, що використовується для техобслуговування військової техніки.

"Капітан, відповідальний за комплектність та цілісність цієї установки, запропонував майору, який здійснював перевірку, гроші за не повідомлення командиру військової частини про виявлені порушення. Офіцер відразу повідомив правоохоронців про "пропозицію". Оперативники затримали зловмисника неподалік від військової частини при спроби передати сім тисяч гривень хабара", - зазначили в СБУ.

Капітану повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

В Івано-Франківську #СБУ викрила військового на пропозиції хабара Співробітники Служби безпеки України спільно з війсь...

Опубліковано Служба безпеки України 21 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, прокуратура Київської області повідомила про підозру депутату однієї з сільських рад Васильківського району, який, підробивши документи, вимагав від громадянина 70 тис. гривень хабара за надання чорнозему.