ua en ru

В Івано-Франківську СБУ ліквідувала конвертцентр з місячним оборотом 1,5 млн гривень

В Івано-Франківську СБУ ліквідувала конвертцентр з місячним оборотом 1,5 млн гривень Фото: СБУ ліквідувала конвертцентр

Через діяльність конвертаційного центру державі завдано збитків на майже 8 млн гривень

Співробітники Служби безпеки України спільно з фіскальною службою під процесуальним керівництвом прокуратури припинили в Івано-Франківську діяльність конвертаційного центру з місячним обігом понад півтора мільйона гривень. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники встановили, що організували конверт троє місцевих мешканців. Вони зареєстрували кілька фірм, через які проводили для клієнтів фіктивні безтоварні фінансово-господарські операції. Замовниками "послуг" конвертцентру були понад десять підприємств регіону, які у такий спосіб ухилялися від сплати податків та легалізували тіньові доходи", - відзначають в СБУ.

Під час обшуків в офісах конвертцентру та місцях проживання фігурантів справи співробітники спецслужби вилучили майже 100 тисяч гривень, печатки та штампи фіктивних підприємств, фінансову-бухгалтерську документацію, яка доводить проведення нелегальних оборудок. Заблоковано банківські рахунки, які використовувалися організаторами протиправного бізнесу.

"За попередніми висновками експертів, через діяльність конвертаційного центру державі завдано збитків на майже 8 мільйонів гривень", - повідомляють в спецслужбі.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 15 травня повідомлялося, що у Харківській області ліквідували конвертцентр з оборотом 80 млн гривень.