ua en ru

Івано-Франківська ОДА заборонила на найближчі 2 тижні продаж петард і використання фейєрверків

Івано-Франківська облдержадміністрація заборонила протягом двох найближчих тижнів продаж петард і використання фейєрверків на території області у зв'язку з високою пожежною небезпекою. Рішення про це колегія прийняла сьогодні на своєму позачерговому засіданні.
"Керівникам районів і міст негайно довести до всіх закладів торгівлі про заборону з сьогоднішнього дня торгівлі петардами, фейєрверками всякими, по крайній мірі, на найближчі два спекотні тижні", - заявив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.
"Заборонити і заборонити проведення фейєрверків на найближчі два тижні. Два тижні область може прожити без феєрверків", - додав губернатор.
Колегія Івано-Франківської облдержадміністрації також прийняла рішення про перенесення початку сезону полювання з 14 серпня на пізніший термін, про обмеження відвідування громадянами лісів у пожежонебезпечних регіонах і заборону в'їзду транспортних засобів у лісові масиви, недопущення стоянок вздовж лісових насаджень, звернула особливу увагу на дотримання лісокористувачами області правил пожежної безпеки тощо.
Губернатор доручив головам РДА сьогодні провести позачергові колегії у районах з участю сільських голів і провести сходи селян у всіх населених пунктах області із роз'ясненням необхідності дотримання правил безпеки щодо недопущення виникнення пожеж.
Колегія утворила обласний штаб з координації дій органів місцевої виконавчої влади і місцевого самоврядування з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пожежною небезпекою у 2010 р, який очолив М.Вишиванюк.
На території Івано-Франківської області 626 тис. га лісів.