ua en ru

Івано-Франківська ОДА вирішила ввести свого представника до складу спостережної ради "Івано-Франківськгазу"

Івано-Франківська облдержадміністрація вирішила ввести свого представника до складу спостережної ради публічного акціонерного товариства (ПАТ) "Івано-Франківськгаз". Про це заявив сьогодні на колегії Івано-Франківської облдержадміністрації губернатор Михайло Вишиванюк після того, як вияснив, що у складі спостережної ради підприємства нема представника від облдержадміністрації, передає кореспондент РБК-Україна.
"Звернутись з листом в "Нафтогаз" чи у Кабінет міністрів про це неподобство і представник обласної державної адміністрації повинен сидіти і дивитись, що там робиться, бути членом спостережної ради товариства, представляти інтереси держави", - доручив М.Вишиванюк своєму заступнику Руслану Гусаку.
Як повідомила перший заступник голови правління "Івано-Франківськгазу" Галина Боднар, головою спостережної ради підприємства є представник НАК "Нафтогаз України".
Вона уточнила, що держава в особі НАК "Нафтогаз України" має 50% плюс 1 акцію підприємства, решту акціями володіють міноритарні та мажоритарні акціонери.
Г.Боднар також повідомила, що останні загальні збори акціонерів вирішили перейменувати товариство у ПАТ "Івано-Франківськгаз".
Нагадаємо, чистий збиток "Iвано-Франкiвськгазу" у 2009 р. зменшився в 2 рази - до 3 млн 263 тис. грн порівняно з 6 млн 693 тис. грн у 2008 р.