ua en ru

Івано-Франківська ОДА розраховує в 2010 р. залучити 1 млрд. дол іноземних інвестицій

Івано-Франківська облдержадміністрація розраховує в 2010 р. залучити в економіку області 1 млрд дол. іноземних інвестицій, повідомив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, передає кореспондент РБК-Україна.

«Я так думаю, що до кінця року ми будемо мати під 1 млрд дол. інвестицій», - сказав М.Вишиванюк.

Він пояснив, що цього року область підписала два протоколи про наміри щодо будівництва деревопереробного заводу (сума інвестицій 100 млн євро) та заводу з виробництва гіпсокартону (50 млн євро).
Російська нафтова компанія «Лукойл», зазначив губернатор, планує інвестиції в сумі 500 млн дол. у розвиток виробництв на «Карпатнафтохімі» (місто Калуш).

Крім того, за словами М.Вишиванюка, до кінця року область планує укласти угоду про реалізацію ще одного інвестпроекту з будівництва гідроелектростанцій на гірських річках, однак не уточнив вартість цього проекту. «Тільки за один рік майже у два рази більше інвестицій, ніж за всі роки незалежності України», - наголосив губернатор.

За його даними, з 1990 по 2009 рр. в область інвестовано загалом 560 млн дол. іноземних інвестицій.

Як повідомлялось раніше, австрійська Holzindustrie Schweighofer має намір у 2011 р. побудувати деревопереробний комплекс в Івано-Франківській обл.

Міжнародна група компаній "Сен-Гобен" планує побудувати завод з виробництва гіпсокартону в Івано-Франківській обл.