ua en ru

Івано-Франківська ОДА ініціює створення індустріального парку на базі "Оріани" у Калуші

Івано-Франківська облдержадміністрація ініціює створення індустріального парку на базі ВАТ «Оріани» у місті Калуші, повідомив у своєму виступі на розширеній нараді з активом Івано-Франківської обл. у Калуші за участю Президента України В.Януковича голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

«Успішний розвиток «Карпатнафтохіму» дозволяє нам уже сьогодні говорити про необхідність створення цілого індустріального промислового парку на базі ВАТ «Оріана»,- сказав голова облдержадміністрації. Він пояснив, що для реалізації цього проекту тут є всі передумови: виробничий майданчик площею 1 тис. га, інженерна інфраструктура, сировинні ресурси та висококваліфікований персонал.

«На цій базі можна створити науковий полігон для впровадження наукоємких технологій, нанотехнологій, інноваційних програм за участю інвесторів, науково-дослідних закладів»,- вважає М.Вишиванюк.

М.Вишиванюк звернувся до Президента В.Януковича з проханням включити цей проект до державної програми створення індустріальних парків відповідно до проекту закону «Про створення індустріальних (промислових) парків».

Як повідомляли раніше, Господарський суд Івано-Франківської обл. від 16 червня 2010 р. розпочав процедуру санації на ВАТ «Оріана», що перебуває у стані банкрутства від 9 січня 2003 р.