ua en ru

Івано-Франківськ відкриває дитсадки і школи, незважаючи на "червону зону"

Івано-Франківськ відкриває дитсадки і школи, незважаючи на "червону зону" Фото: мер Івано-Франківська Руслан Марцінків (facebook com/Руслан Марцінків)
Автор: РБК-Украина

Незважаючи на перебування в червоній зоні карантину Івано-Франківськ відкриває дитсадки та школи. Установи будуть відкриватися поетапно з сьогоднішнього дня.

Про це на брифінгу повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

За його словами, сьогодні позачергова сесія міської ради прийняла рішення про ослаблення карантину.

"Це рішення звучить так: зобов'язати керівників закладів дошкільної, середньої, позашкільної освіти забезпечити право на освіту...", - заявив Марцінків.

Він уточнив, що з 15 вересня будуть поетапно протягом тижня відкривати дитячі садки, з 21 вересня - початкові школи, з 28 вересня - повноцінне навчання в закладах освіти в Івано-Франківську. Мова йде про ті, які підпорядковуються міській раді.

Оперативно про стан справ 15.09.2020

Опубліковано Русланом Марцінковим Вівторок, 15 вересня 2020 р.

Мер додав, що у батьків залишається право вибору - відправляти дітей до школи або залишити на дистанційному навчанні. Марцінків звернувся до правоохоронців із закликом не штрафувати керівників шкіл і дитсадків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Івано-Франківськ подав до суду на Кабінет міністрів у зв'язку з розподілом країни на карантинні зони.

Зазначимо, станом на 15 вересня Київ та 19 областей залишаються не готовими до ослаблення карантину.